HTML sitemap

HTML sitemap

Een HTML sitemap is bedoeld om een overzicht te bieden van de pagina’s en subpagina’s die op een website te vinden zijn. Een XML sitemap is speciaal voor zoekmachines en biedt een extra goed overzicht dat van pas komt tijdens het crawlen.

Ook bezoekers op jouw website kunnen gebruik maken van een handige sitemap, dit wordt de HTML sitemap genoemd. In deze map (vaak in de footer van de website te vinden) staan alle links weergegeven wat het navigeren gemakkelijk maakt.

Bezoekers hoeven niet lang te zoeken naar een specifieke pagina en door eindeloze menu’s te klikken.

De voordelen van een HTML-sitemap

De voordelen van een HTML sitemap

Over het algemeen is het grootste voordeel van een HTML sitemap de gebruiksvriendelijkheid. Vooral als je een complexe website hebt met veel lagen, is een sitemap wel zo prettig voor jouw bezoekers.

Daarnaast hebben zowel een XML- als een HTML sitemap een positieve invloed op SEO (zoekmachine optimalisatie) wat de vindbaarheid van jouw website verbetert. De sitemap biedt ook inzicht in hoe duidelijk jouw websitestructuur is.

Wordt de sitemap veel bezocht? Dan kunnen jouw bezoekers de gewenste informatie niet snel vinden en moet je wellicht wat sleutelen aan de menu indeling.

Hoe maak je een sitemap?

Online zijn diverse tools te vinden, zoals een HTML sitemap generator, om een sitemap aan te maken. Deze zijn vaak nog gratis ook! Indien je gebruik maakt van een WordPress CMS, kun je een plug-in downloaden waardoor je op gemakkelijke wijze een HTML sitemap kunt maken.

Is jouw sitemap klaar? Dan moet je deze alleen nog beschikbaar maken voor Google. Dit doe je door jouw sitemap toe te voegen aan een robots.txt bestand of via de Google Webmaster Tools.

Heb je hier hulp bij nodig? Neem gerust contact met ons op en wij helpen je met jouw HTML sitemap.

Online groei

Get in control,versnel de groei van je business

Klaar voor meer bezoekers en conversies? Of wil je een nieuw project lanceren en benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen?