Google Search Console

Google Search Console

Google Search Console (GSC), voorheen Google Webmaster Tools, is een gratis hulpprogramma van Google voor webmasters. De tool verschaft veel diverse informatie over jouw website zoals crawlstatistieken en niet werkende pagina’s.

Waarom zou je de Google Search Console gebruiken? Door de prestaties van jouw website bij te houden, kun je bijspringen indien dit nodig is waardoor je nog betere resultaten boekt. Deze inzichten kan je gebruiken om hoger in Google te komen.

Je kunt controleren of jouw pagina’s toegankelijk zijn voor Google zodat jouw zoekprestaties optimaal blijven. Kortom, met de Google Search Console haal jij het maximale uit jouw website!

Website-optimalisatie met 3 handige features van Search Console

Er valt genoeg te verkennen in de Google Search Console. Maar welke gegevens zijn voor jou nu écht handig om te weten? Hier volgen 3 belangrijke features die helpen jouw website te verbeteren:

  1. Crawlfouten (crawl errors): Onder deze tab kun je zien tegen welke problemen webcrawlers zijn aangelopen. Verhelp je deze problemen, dan zal dit de gebruiksvriendelijkheid en/of de vindbaarheid van jouw website verbeteren.
  2. Zoekopdrachten: Ga naar zoekverkeer > zoekopdrachten om te zien met welke zoektermen bezoekers jouw website op een organische manier vinden. GSC laat hierbij ook het aantal kliks en de gemiddelde pagerank/positie zien.
  3. Externe links: Wanneer jij je bezig houdt met linkbuilding, is het bekijken van de pagina met externe links de moeite waard. Hierin vind je alle pagina’s die verwijzen naar jouw website. Zijn deze relevant en waardevol of is er werk aan de winkel?

Verken de mogelijkheden van Google Search Console beetje bij beetje om te ontdekken welke onderdelen voor jou belangrijk zijn.

Online groei

Get in control,versnel de groei van je business

Klaar voor meer bezoekers en conversies? Of wil je een nieuw project lanceren en benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen?