XML Sitemap

XML Sitemap

Wat is een XML sitemap? De juiste keywords, metatags en links vergaren. Er wordt van alles gedaan om een hogere positie in de zoekindex te realiseren. Maar wist je dat een XML sitemap ook kan bijdragen aan zoekmachine optimalisatie?

In een XML sitemap kun je een overzicht plaatsen van alle pagina’s binnen jouw website waardoor deze gemakkelijker kan worden gecrawld. Het indexeren van de pagina’s gaat hierdoor sneller en grondiger.

Zo heb je een grotere kans dat jouw website goed zichtbaar is in de zoekresultaten. Een sitemap zal vooral een positief effect hebben wanneer je een grote of complexe website hebt of wanneer jouw site nieuw is en weinig externe links heeft.

Een XML-sitemap aanmaken

Een XML sitemap aanmaken

Een XML sitemap maken is niet verplicht, maar het is wel aan te raden aangezien het vooral voordelen oplevert. Hoe maak je een sitemap aan? Dit kan door middel van een XML sitemap generator die overigens gratis te gebruiken is.

De stappen die je moet ondernemen staan duidelijk weergegeven. Eenmaal aangemaakt moet je alleen nog de sitemap toevoegen in de Google Webmaster Tools. Ook voor WordPress websites is een sitemap aan te maken. Download een SEO plug-in (bijv. Yoast) en activeer de sitemap in de tab ‘SEO’.

De HTML sitemap

Ook bezoekers van jouw website hebben beschikking tot een sitemap, deze wordt de HTML sitemap genoemd. In deze map staan alle links van een website die dienen als navigatiehulpmiddel.

Vaak vind je de HTML sitemap onderaan de pagina, in de footer van een website. Online zijn diverse tools te vinden waarmee je een HTML sitemap kunt maken.

Indien je hulp nodig hebt met je XML sitemap kan je gerust contact met ons opnemen.

Online groei

Get in control,versnel de groei van je business

Klaar voor meer bezoekers en conversies? Of wil je een nieuw project lanceren en benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen?