HTML

HTML

De term HTML is jou vast niet vreemd en wellicht is jouw website ook in deze code gebouwd. Maar wat is het precies? HTML (Hyper Tekst Markup Language) is een soort computertaal die je internetbrowser door middel van HTML-tags vertelt hoe een webpagina eruit moet komen te zien.

In HTML-codes wordt onderscheid gemaakt tussen de indeling van content en de opmaak hiervan. Zo bestaan er indeling codes voor de koppen, tussenkoppen en de tekst zelf. Qua opmaak kun je denken aan het lettertype en de lettergrootte. HTML5 is de nieuwste, afgewerkte versie van de HTML-standaard.

Opbouw HTML-codes

Een HTML-code is opgebouwd uit elementen en attributen. Het element staat bijna altijd tussen de openings-tag <…> en wordt afgesloten met . Attributen zijn nadere specificaties van een element. Deze worden opgenomen in de activering van het element. Als niet-websitebouwer hoef je niet alle HTML-tags te leren, maar kennis van de basis codes kan van pas komen.

Metatags

HTML-tags worden nog wel eens verward met metatags. Het grote verschil is echter dat metatags niet zichtbare informatie bevatten over een webpagina. Met metatags kun je crawlers van zoekmachines specifieke aanwijzingen geven. Om deze reden worden metatags gebruikt als onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO).

Een bekende tag is de nofollow die de crawler vertelt een hyperlink niet te volgen en deze niet mee te nemen in jouw ranking. Metatags worden niet in de tekst geplaatst, maar in de head-sectie bovenaan een HTML-document.

Online groei

Get in control,versnel de groei van je business

Klaar voor meer bezoekers en conversies? Of wil je een nieuw project lanceren en benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen?