Hoger scoren in Google PageSpeed Insights?

Neem contact op en wij zorgen voor een hogere score in PageSpeed Insights.

0

Mobiel

0

Desktop

Google is dol op snelle, goed presterende websites. Daarom is het van groot belang om er voor te zorgen dat je website technisch goed in elkaar zit. Maar er zijn veel meer factoren waar Google naar kijkt. Zie hieronder enkele voorbeelden.

Mobiel v.s. desktop

Gezien het grote aandeel van mobiele bezoekers, wil je dat je website niet alleen op een desktop snel werkt, maar ook voor mobiel is geoptimaliseerd. Google zelf heeft aangegeven voorrang te geven in hun zoekresultaten aan websites die mobile-friendly zijn.

Afbeeldingen

Het is van belang om gebruikte afbeeldingen op de website zo veel mogelijk te optimaliseren. Dit kan door gebruik te maken van moderne bestandsindelingen zoals .webp of door deze te comprimeren met speciale software. Ook het 'lazyloaden' van afbeeldingen kan bijdragen aan een hogere pagespeed insights score.

Scripts & code

De (externe) scripts en code vormen de basis van een website en zorgen voor de functionaliteit en interacties met de gebruiker. Het optimaliseren, minimaliseren en moderniseren van deze code zorgt voor een beter en sneller werkende website.

Thema & plugins

Binnen een WordPress website is het belangrijk om een modern thema te gebruiken en altijd de meest up-to-date versies van gebruikte plugins te installeren. Zo voorkom je onnodige foutmeldingen en zorg je voor optimale code.

FAQ

Wat is Google PageSpeed Insights?

Google PageSpeed Insights is een tool waarmee je de score kan zien die Google jouw website geeft met betrekking tot de snelheid en gebruiksvriendelijkheid.

Wat is PageSpeed?

De PageSpeed of website snelheid is een indicatie van de tijd die het duurt voordat de tekst, afbeeldingen en andere elementen op een website geladen zijn. Ook wordt gemeten hoe lang het duurt voordat de eerste relevante content voor een gebruiker zichtbaar is en vanaf welk moment de pagina interactief is.

Hoe werkt Google PageSpeed Insights?

Google PageSpeed Insights controleert verschillende aspecten van jouw website en bekijkt hoe lang het duurt voordat deze geladen zijn. Aan de hand van een checklist controleert Google jouw website op snelheid, prestaties en gebruiksvriendelijkheid. Hieruit komt een cijferscore die geplaatst wordt in een categorie; snel, gemiddeld of langzaam.

Wat maakt een website traag?

Er zijn verschillende factoren die een website traag maken. De problemen kunnen vanuit de website komen of vanuit de server. Op de website kunnen grote afbeeldingen, overbodige scripts, foute of niet-geoptimaliseerde code, grote CSS bestanden en een uitgebreid WP thema met veel plugins allemaal zorgen voor trage laadtijd.

Maar een website kan geoptimaliseerd zijn en toch traag zijn. Bijvoorbeeld als de server traag is en niet gespecialiseerd is in een WordPress website. De meeste webhosting aanbieders zijn geen WordPress specialisten. Omdat wij ons puur focussen op WordPress werken wij ook samen met de beste, snelste en veiligste WordPress hosting partner van Nederland. Het verschil in kwaliteit tussen dit soort hostingpartijen is vaak heel groot.

Hoe kan je je Google Pagespeed Insights score testen?

Door gebruik te maken van Google Pagespeed Insights tool, maar je kunt ook jouw gegevens achterlaten. Dan doen wij de test voor je en kunnen wij precies zien op welke punten jouw website verbeterd moet worden.

Waarom is pagespeed zo belangrijk voor SEO?

Als SEO marketeer wil jij jouw klanten zo snel mogelijk kennis laten maken met jouw website, jij wilt dat als zij klikken op jouw link/rich snippet in google dat jouw pagina meteen klaar staat. Zorg dan ook dat al je webpagina’s snel laden. Het traag laden van een pagina zorgt ervoor dat mensen interesse verliezen en zo kijk je al gauw tegen een hoog bounce percentage aan.

Google kijkt hierbij naar jouw ”time to first byte”. Dit is de tijd tussen het verzoek van een browser om een pagina te laden en de eerste byte die door de server ontvangen wordt.

Een sterkte PageSpeed is een van de factoren waarmee jouw pagina / website hoger in Google kan komen.

Daarnaast wil je dat jouw website gebruiksvriendelijk is, zowel op desktop als mobiel. Steeds meer gebruikers bezoeken websites via hun mobiel, toch zijn veel websites nog niet geoptimaliseerd voor deze mobiele gebruikers. Dit zorgt voor een slechte gebruiksvriendelijkheid en daardoor kan jouw website niet doen waarvoor het gebouwd is, namelijk bezoekers overhalen tot een conversie.

Via Google PageSpeed Insights kunnen wij zien op welke punten jouw website verbeterd moet worden. Zodat wij jouw website sneller en gebruiksvriendelijker maken!

Wat is een goede PageSpeed?

Het is streven is om PageSpeed score van minstens 90 te behalen. Dit wordt door Google gezien als uitstekend. Een score tussen de 0 en 49 kan als zorgwekkend beschouwd worden en een score tussen de 50 en 89 heeft verbetering nodig.

Hoe snel is mijn website?

Door de URL van jouw website in te voeren op de PageSpeed insights pagina, kan je zien hoe snel jouw website is. PageSpeed insights geeft een score voor desktop en mobiel. Verder kan je zien welke elementen op jouw website eventueel een impact hebben op de PageSpeed.

Laat hier je gegevens achter

En dan gaan wij kijken wat wij kunnen doen voor de PageSpeed Insights score van jouw website.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

Online groei

Get in control,versnel de groei van je business

Klaar voor meer bezoekers en conversies? Of wil je een nieuw project lanceren en benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen?