Wat is SEO?

Wat is SEO?

Wat is SEO? SEO lijkt een echte must have voor iedereen met een eigen website. Het is een manier om websites en pagina’s hoger te laten scoren in de organische zoekresultaten van zoekmachines. SEO staat ook wel bekend als zoekmachine optimalisatie.

Waarom is SEO belangrijk?

Maar waarom mag SEO niet ontbreken bij jouw webactiviteiten? Een goede zichtbaarheid in zoekmachines kan relevante bezoekers naar jouw website leiden. Door de hoge relevantie is de kans op een aankoop, download of andere conversie groot.

Een hoge positie zorgt dat potentiële klanten jouw website bezoeken en niet die van jouw concurrent. Je kijkt vaak niet verder dan de eerste drie resultaten, nietwaar?

De on- en off-page factoren van SEO

Hoger in Google komen

Er zijn twee manieren om een betere positie in zoekmachines te verwerven. Bij zoekmachine optimalisatie staat de organische manier centraal. De inspanningen om jouw website SEO-proof te maken, zijn hierbij niet direct zichtbaar.

Zoekmachines hebben namelijk veel tijd nodig om jouw pagina’s te indexeren. Maar wanneer je een goede positie te pakken hebt, is het effect hiervan blijvend. Bekijk hier de verschillende manieren hoe je hoger in Google kan komen.

Wil je direct goed zichtbaar zijn in de zoekindex? Dan is zoekmachine adverteren (SEA) iets voor jou. Hierbij betaal je voor een prominente plek en wordt jouw advertentie weergeven indien deze relevant is voor de zoekopdracht.

De on- en off-page factoren van SEO

Welke aspecten bepalen of jouw website zoekmachine-vriendelijk is of niet? Er zijn ruim 200 factoren die Google meeweegt in de ranking, maar deze worden niet allemaal prijsgegeven.

Op de website zijn bijvoorbeeld de techniek, gebruiksvriendelijkheid, pagespeed en de content factoren die bepalend zijn voor jouw positie in de zoekresultaten. Door de juiste keywords te verwerken in jouw website teksten ben je al een goed eind op weg. Dit is onderdeel van on-page optimalisatie.

Ook externe factoren (off page) zoals inkomende links door linkbuilding en populariteit op social media wegen mee. Ongeoorloofde trucjes (black hat SEO) om hoger in de zoekresultaten te komen, zijn niet toegestaan en worden hard afgestraft.

Waar staat de SEO afkorting voor?

SEO staat voor Search Engine Optimization. In het Nederlands beter bekent als zoekmachine optimalisatie.

Bestaat er een Google SEO cursus?

Google heeft een aantal gratis SEO modules waarmee je de basics van SEO kan leren. Deze modules zijn echter niet erg uitgebreid. Om echt alles van SEO te leren raden wij aan om een cursus van een derde partij te volgen zoals het LOI of Frankwatching. Daarnaast helpt het om de blogs en video’s van echte ”SEO guru’s” te bekijken zoals Neil Patel en Nathan Gotch.

Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

SEO is gericht op het verbeteren van jouw organische zoekpositie in de zoekmachines. SEA draait om het adverteren in zoekmachines. In het geval van SEA betaal je dus voor het verkeer dat via je advertenties binnenkomt. Bij SEO is dit niet het geval.

Wat is SEO schrijven?

Bij SEO schrijven zorg je ervoor dat je schrijft met als doel om een betere positie in de zoekmachines te krijgen. Het is belangrijk dat je interessante zoekwoorden meeneemt in je tekst en dat je tekst goed aansluit op de zoekintentie van de gebruiker.

Online groei

Get in control,versnel de groei van je business

Klaar voor meer bezoekers en conversies? Of wil je een nieuw project lanceren en benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen?