Zoekwoord analyse

Zoekwoord analyse

Door middel van een zoekwoord analyse, ook wel zoekwoordonderzoek of zoekterm analyse genoemd, vind je de keywords die voor jou relevant kunnen zijn. Wil je goed zichtbaar zijn in de zoekresultaten op een bepaald trefwoord, dan moet je jouw website optimaliseren op zoekwoorden.

Maak je gebruik van advertenties in zoekmachines? Dan kunnen de juiste zoekwoorden jouw inkomsten flink verhogen. Al met al is een keyword analyse een goede eerste stap wanneer je begint met zoekmachine optimalisatie of adverteren.

Hoe vind ik relevante keywords?

Op internet zijn diverse gratis of betaalde keyword tools te vinden die relevante long tail keywords en short tail keywords weergeven. Ook geven deze vaak het zoekvolume weer en bij enkele kun je de concurrentie in de gaten te houden.

Met deze tools kan je eventueel net een bepaald keyword vinden waar jij niet vindbaar op bent, maar wel enorme potentie heeft.

De diverse tools geven een boel gerelateerde zoektermen weer, maar beschikken niet over de creativiteit die jij wel hebt! Wanneer je bijvoorbeeld camera’s verkoopt, zijn specifieke camera accessoires, lenzen en fotografie workshops relevante aanknopingspunten. Relevante zoektermen die jijzelf wel kunt bedenken, maar een keyword tool niet laat zien.

Zoekwoorden bepalen met Google

Ook via de zoekmachine van Google kun je inspiratie opdoen en zoekwoorden analyseren. Typ jouw focus trefwoord in en kijk welke suggesties worden weergeven. Vervolgens kun je ook even ‘spieken’ bij de concurrenten die hoog in de zoekresultaten naar voren komen.

Wellicht dat zij woorden gebruiken die betrekking hebben op jouw keyword en die jij over het hoofd hebt gezien. Als laatste is de zoekwoordplanner in jouw Google Adwords account een handig hulpmiddel. Google heeft de meest accurate gegevens qua zoekvolume en je kan de zoektermen gebruiken voor zowel SEO pagina’s als betaalde Google Ads advertenties.

De Google keyword planner is volledig gratis en je hoeft er alleen een account voor aan te maken in Google Ads! Deze zoekwoord analyse tool geeft zoekwoord ideeën en laat zien hoe vaak op termen gezocht wordt.

Online groei

Get in control,versnel de groei van je business

Klaar voor meer bezoekers en conversies? Of wil je een nieuw project lanceren en benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen?