Meta keywords

Meta keywords

Meta keywords zijn zoek- en trefwoorden in de broncode die aangeven waar de desbetreffende pagina over gaat. Deze zijn niet zichtbaar voor website bezoekers, maar wel voor zoekmachines. Een simpele handeling om hoger in zoekmachines te scoren, toch?

Echter reageren zoekmachines zoals Google niet op meta keywords vanwege het vele misbruik. Aan pagina’s werden te veel irrelevante meta keywords toegevoegd, wat niet bevorderlijk is voor de relevantie en de kwaliteit van zoekresultaten.

Zijn alle metatags dan onbelangrijk bij de ranking?

Dat meta keywords niet van belang zijn bij zoekmachine optimalisatie, wil niet zeggen dat dit geldt voor alle metatags. Tags die wél van invloed zijn voor een goede positie in zoekmachines, zijn bijvoorbeeld de meta description en de title tag.

Deze zijn voor de bezoeker direct te zien in de zoekresultaten en vertellen waar de pagina of website over gaat. Met de robots metatag houd je extra controle over welke pagina’s zoekmachines te zien krijgen. Indien een pagina duplicate content bevat, wordt met een robot metatag deze niet geïndexeerd en voorkom je een lagere ranking.

Meta keywords in WordPress

Vaak wordt WordPress gebruikt om een website of blog te maken. Ook dit content management systeem biedt de mogelijkheid om jouw website SEO-proof te maken.

Deze optie zit echter niet standaard in WordPress. Je kunt diverse plug-ins downloaden waardoor je onder andere de meta description en meta keywords kan invullen voor een betere SEO.

Online groei

Get in control,versnel de groei van je business

Klaar voor meer bezoekers en conversies? Of wil je een nieuw project lanceren en benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen?