Meta description

Meta description

De zoekresultaten van Google kenmerken zich door een titel (meta title) en een korte beschrijving (meta description) van een webpagina. De één relevanter of aantrekkelijker dan de ander. De omschrijving van een pagina wordt de meta description genoemd en de ideale lengte hiervan ligt tussen de 140 en 153 tekens.

De omschrijving is dan in zijn geheel leesbaar en wordt niet afgebroken. De meta-omschrijving is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Maar waarom hechten zoekmachines als Google hier waarde aan?

De meta omschrijving als onderdeel van SEO

Een goed geschreven meta description levert niet direct een toppositie op in de Google index. Wel kan een overtuigende omschrijving bezoekers verleiden om naar jouw pagina te gaan. Het aantal door-klikken (CTR) kan dan aanzienlijk verhogen.

De doorklikratio heeft wél invloed op de vindbaarheid van jouw website. Indirect is de meta-omschrijving dus wel van belang voor zoekmachine optimalisatie. Heb je geen meta description toegevoegd? Dan kiest Google zelf een stukje tekst waar het ingetypte zoekwoord in zit. Dit kan een prima beschrijving zijn, maar zelf de controle hebben is natuurlijk prettiger.

Wil je beter gevonden worden in Google? Voeg dan een zoekwoord toe in de meta omschrijving waar veel naar wordt gezocht. Interessante zoekwoorden kan je vinden door een zoekwoord analyse uit te voeren.

Naast het toevoegen van meta tags is het belangrijk dat je veel tijd besteed aan on-page optimalisatie, om de bezoeker een zo gebruiksvriendelijk mogelijke ervaring te geven op je pagina.

Geef zoekmachines aanwijzingen met metatags

De meta description is een zogeheten metatag die zichtbaar is voor mensen én zoekmachines. Door metatags toe te voegen aan de broncode van je website of met speciale plug-ins voor WordPress kan je zoekmachines van informatie voorzien en hen aanwijzingen geven.

Enkele bekende en handige tags zijn de nofollow en de noindex. Een metatag waar zoekmachines geen waarde aan hechten, is de meta keywords tag. De meta description optie voor WordPress nodig? Download dan de Yoast SEO plug-in.

Echt opvallen in de zoekresultaten

Wanneer je een meta-omschrijving toevoegt, zorg dan dat deze 140-156 tekens bevat en neem er een duidelijke call-to-action in op. Vertel waarom mensen jouw pagina moeten bezoeken. Om jouw pagina nog hoger te laten scoren in Google, voeg je het trefwoord waar je op gevonden wilt worden toe aan de meta description.

Online groei

Get in control,versnel de groei van je business

Klaar voor meer bezoekers en conversies? Of wil je een nieuw project lanceren en benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen?