Metatags

Metatags

De meest bekende en ook zichtbare metatags, zijn de meta title (of title tag) en de meta description. Deze vormen de titel en omschrijving die je ziet op de zoekresultatenpagina. Hieraan kunnen bezoekers en zoekmachines direct zien waar jouw pagina over gaat.

Vul je deze metatags niet in, dan kiezen zoekmachines zelf een stukje tekst waar het ingetypte zoekwoord in voor komt. Met de zogeheten robots metatag kun je crawlers specifieke opdrachten geven. Deze is te combineren met bijvoorbeeld de nofollow en de noindex.

Niet alle metatags zijn even waardevol voor zoekmachines. Zo tellen meta keywords niet mee in het bepalen van jouw positie in de zoekresultaten. Meta keywords zijn steekwoorden die aangeven waar een pagina gaat. Echter zou je honderden irrelevante keywords kunnen toevoegen om de zoekresultaten te manipuleren. Om deze reden wordt de metatag niet meer ondersteund.

Het optimaliseren van metatags gaat vaak hand in hand met on-page optimalisatie, waarbij de focus ligt op het creeren van sterke content die zo dicht mogelijk bij de behoefte van de gebruiker ligt.

Metatags: aanwijzingen voor webcrawlers

Hoe vaak per dag gebruik je een zoekmachine op internet om informatie te zoeken? Waarschijnlijk zeer regelmatig. Elke seconde worden er tienduizenden zoekopdrachten uitgevoerd! De populariteit in combinatie met de specifieke targeting maken zoekmachines dé plek waar bedrijven zichtbaar willen zijn.

De webcrawlers van zoekmachines die jouw pagina’s indexeren, worden dan ook door veel webmasters een handje geholpen om hoger te scoren. Dit wordt o.a. gedaan met aanwijzingen in de broncode, ook wel metatags genoemd. Welke HTML-metatags worden ondersteunt door zoekmachines en welke zijn het onthouden waard?

Op naar een hogere positie in Google

Met het oog op zoekmachine optimalisatie is het toevoegen van metatags zeker een aanrader. Je kunt deze toevoegen in de head-sectie van de HTML pagina of download een SEO plug-in voor WordPress. Hulp nodig bij het toepassen van metatags?

Bij online marketing bureau Control hebben wij al jaren ervaring met beter vindbaar maken van websites. Bekijk onze dienst zoekmachine optimalisatie of stuur ons een berichtje. Wellicht ervaar je binnenkort zelf wat meer website bezoekers voor jouw portemonnee doen.

Wij zorgen dat jouw metatags in orde zijn!

Online groei

Get in control,versnel de groei van je business

Klaar voor meer bezoekers en conversies? Of wil je een nieuw project lanceren en benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen?