Copywriting

Copywriting

Uitgebreide productinformatie, de ins- en outs over jouw bedrijf en nog veel meer. Je wilt het liefst alles vertellen en wel zo uitgebreid mogelijk. Grote kans dat bezoekers na twee zinnen al doorklikken naar een andere website of in slaap zijn gevallen. Een goede tekst schrijven is een heel vak op zich. Met inzicht in het brein van de mens is de kunst van copywriting binnen handbereik.

Wat is copywriting?

Het schrijven van commerciële, wervende teksten wordt ook wel copywriting genoemd. Het doel van de tekst en de doelgroep in het oog houden, is essentieel voor een goede tekst. Zonder gevoel voor taal of overtuigingskracht worden jouw teksten alsnog niet gelezen. Het verkopen van jouw product of dienst is dan een stuk moeilijker. Die ultieme aanbieding kan nog zo onweerstaanbaar zijn, een slechte tekst zorgt er voor dat mensen hier straal voorbij lopen.

Wel SEO-proof a.u.b

Teksten schrijven voor een website vergt weer een andere aanpak dan bij een tekst voor printmedia. Een flyer hoeft namelijk niet gevonden te worden door zoekmachines, maar jouw website wel. Dat levert namelijk een stuk meer relevante bezoekers op. Een goede tekst moet dus niet alleen lekker lopen en de lezer overtuigen, maar ook nog SEO-proof zijn.