White hat SEO

White hat SEO

Jouw website hoog in de zoekresultaten krijgen kan een tijdrovende klus zijn. Wellicht is het verleidelijk om trucjes toe te passen die eigenlijk niet geoorloofd zijn. Dat een deel van jouw website verborgen tekst vol irrelevante zoekwoorden bevat, valt toch niemand op?

Deze vorm van black hat SEO zal inderdaad voor de websitebezoeker niet zichtbaar zijn, maar Google trapt hier niet in. Het vals spelen kan een lagere positie of zelfs een ban opleveren. De eerlijke aanpak van SEO voor jouw website is dan toch een stuk gebruiksvriendelijker én duurzamer. Aan de slag met white hat SEO!

Zoekmachine optimalisatie op de eerlijke manier

Als trucjes niet de juiste manier zijn om goed te scoren in zoekmachines op internet, wat dan wel? Bij white hat SEO zorg je dat jouw website zo relevant mogelijk is voor de bezoeker. Dit doe je door kwalitatieve teksten te schrijven die goed aansluiten op de wensen van jouw bezoekers.

Andere eerlijke manieren om organisch zoekverkeer te genereren zijn een goede laadsnelheid en actief zijn op social media. Er zijn nog veel meer white hat SEO-technieken, maar Google geeft deze niet allemaal prijs om misbruik te voorkomen.

Waarom is SEO belangrijk?

Hoe beter jouw website zichtbaar is in de zoekresultaten, hoe groter de kans op meer bezoekers. Het grote voordeel van SEO binnen zoekmachinemarketing is de hoge relevantie. Jouw organische zoekresultaten worden namelijk alleen getoond indien deze overeenkomen met de zoekopdracht.

De kans op conversie ligt hierbij hoger dan wanneer iemand langs een billboard rijdt. SEO is daarom een goed actiepunt binnen conversie optimalisatie. Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het optimaliseren van jouw website voor betere zichtbaarheid in zoekmachines?