Title tag

Title tag

Wat is een title tag? Jouw openingszin tijdens een versierpoging, presentatie of in reclameteksten is erg bepalend voor jouw succes. Maak je geen goede eerste indruk, dan zul je waarschijnlijk een blauwtje lopen. Bij de resultaten in zoekmachines werkt het net zo. De title tag is een belangrijk onderdeel van on-page optimalisatie.

De titel moet direct aantrekkelijk en relevant zijn om bezoekers te verleiden tot een klik. De titel van de pagina die je ziet in de zoekresultaten wordt aangegeven als de title tag of de page title. In hoeverre heeft de title tag invloed op jouw SEO?

De title tag en zoekmachine optimalisatie

Met een goed geschreven en relevante titel kun je een hogere positie in de zoekresultaten verwerven. Bijna niemand struint alle resultaten af, dus een prominent plekje is van groot belang om zichtbaar te zijn. De title tag wordt gezien als een erg belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO).

Dit komt mede doordat de titel erg van invloed is op het aantal doorklikken (CTR). Een goede titel verzinnen is dus zeker de moeite waard. Ook de beschrijving onder de titel telt mee. Deze wordt aangeduid als de meta description.

4 tips voor een goede titel

Om je op weg te helpen, geven wij jou vier tips voor het schrijven van een goede titel:

  1. Lengte: De titel wordt bij 66 tekens afgebroken. Het is daarom slim om het maximaal aantal tekens in de title tag te beperken tot 70 tekens. Zo blijft jouw titel in zijn geheel leesbaar.
  2. Keywords: Wil je jouw pagina goed laten scoren op een bepaald zoekwoord? Dan kun je dit keyword het beste vooraan in de titel zetten. Als het een complexe en onleesbare boel wordt, kun je jouw keywords verder weg in de title tag zetten.
  3. Uniek: Iedere pagina moet een unieke title tag bevatten, dus wees creatief! Let op dat keyword stuffing en té creatieve uitingen met hoofdletters en speciale tekens niet zijn toegestaan.
  4. Branding: Als laatste is het aan te raden jouw bedrijfsnaam in de titel tag op te nemen.

Online groei

Get in control,versnel de groei van je business

Klaar voor meer bezoekers en conversies? Of wil je een nieuw project lanceren en benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen?