SERP

SERP

De resultatenpagina van een zoekmachine zoals Google of Bing wordt ook wel de Search Engine Results Page (SERP) genoemd. Deze kenmerkt zich door organische zoekresultaten en advertenties. Typ je een zoekopdracht in, dan verschijnen relevante webpagina’s in een overzichtelijke lijst.

In de zoekmachine van Google worden dagelijks miljarden zoekopdrachten uitgevoerd. Op zoek naar uitgebreide productinformatie, een leuk restaurant in de buurt of nieuwe schoenen. De eerste pagina van de zoekresultaten is daarom een zeer gewilde plek voor bedrijven. Wellicht pas jij ook al zoekmachine optimalisatie (SEO) toe om jouw zichtbaarheid in zoekmachines te vergroten.

Een hoge positie én veel clicks

Er zijn vele diverse SEO ranking factoren die jouw positie in de zoekresultaten bepalen. Waardevolle backlinks, relevante zoekwoorden in teksten en het gebruik van meta tags zijn hier enkele voorbeelden van.

Een toppositie alleen is niet altijd voldoende om bezoekers naar jouw website te krijgen. Is jouw paginatitel onduidelijk of slaapverwekkend? Dan is de kans groot dat je minder clicks ontvangt dan je zou willen. Door jouw meta title én meta description zo uitnodigend mogelijk te schrijven, verhoog je de kans op relevante clicks.

Zorg dat jouw bezoekers uitkomen op een relevante landingspagina die aansluit op de titel en omschrijving. Niets is zo zonde als een potentiële klant die direct jouw website weer verlaat! Zorg dat je content van hoge kwaliteit is en voldoende tijd besteed aan on-page optimalisatie.

Werken bovenstaande methodes bij jou niet? Bekijk dan naar de manieren hoe je hoger in Google kan komen.

Jouw huidige ranking positie checken

Met een SERP checker kun je snel zien wat jouw huidige positie in de zoekresultaten is op een bepaald keyword. Urenlang de resultatenpagina’s afstruinen is zeker niet nodig! Een dergelijke (gratis) keyword rank checker kun je online vinden om te zien of jouw harde werk zijn vruchten heeft afgeworpen, of dat je meer moet ondernemen om hoger in Google SERP te scoren.

Online groei

Get in control,versnel de groei van je business

Klaar voor meer bezoekers en conversies? Of wil je een nieuw project lanceren en benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen?