SEO

SEO lijkt een echte must have voor iedereen met een eigen website. Het is een manier om websites en pagina’s hoger te laten scoren in de organische zoekresultaten van zoekmachines. SEO staat ook wel bekend als zoekmachine optimalisatie.

Maar waarom mag SEO niet ontbreken bij jouw webactiviteiten? Een goede zichtbaarheid in zoekmachines kunnen relevante bezoekers naar jouw website leiden. Door de hoge relevantie is de kans op een aankoop, download of andere conversie groot.

Een hoge positie zorgt dat potentiële klanten jouw website bezoeken en niet die van jouw concurrent. Je kijkt vaak niet verder dan de eerste drie resultaten, nietwaar?

De on- en off-page factoren van SEO

Hoger in Google

Er zijn twee manieren om een betere positie in zoekmachines te verwerven. Bij zoekmachine optimalisatie staat de organische manier centraal. De inspanningen om jouw website SEO-proof te maken, zijn hierbij niet direct zichtbaar.

Zoekmachines hebben namelijk veel tijd nodig om jouw pagina’s te indexeren. Maar wanneer je een goede positie te pakken hebt, is het effect hiervan blijvend. Wil je direct goed zichtbaar zijn in de zoekindex?

Dan is zoekmachine adverteren (SEA) iets voor jou. Hierbij betaal je voor een prominente plek en wordt jouw advertentie weergeven indien deze relevant is voor de zoekopdracht.

De on- en off-page factoren van SEO

Welke aspecten bepalen of jouw website zoekmachine-vriendelijk is of niet? Er zijn ruim 200 factoren die Google meeweegt in de ranking, maar deze worden niet allemaal prijsgegeven.

Op de website zijn bijvoorbeeld de techniek, gebruiksvriendelijkheid en de content factoren die bepalend zijn voor jouw positie in de zoekresultaten. Door de juiste keywords te verwerken in jouw website teksten ben je al een goed eind op weg.

Ook externe factoren (offpage) zoals inkomende links door linkbuilding en populariteit op social media wegen mee. Ongeoorloofde trucjes (black hat SEO) om hoger in de zoekresultaten te komen, zijn niet toegestaan en worden hard afgestraft.

Online groei

Get in control,versnel de groei van je business

Klaar voor meer bezoekers en conversies? Of wil je een nieuw project lanceren en benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen?