Redirect

Redirect

Een redirect zorgt er voor dat website bezoekers naar een andere pagina worden doorgestuurd. Redirects zijn toe te passen op specifieke pagina’s maar ook op een hele domeinnaam. Zo maakt het vaak niet uit of je een URL intypt met óf zonder www.

Je komt altijd op dezelfde website terecht doordat een redirect jou als bezoeker automatisch doorstuurt. Een URL verkorten, bijvoorbeeld met een bitly link in social media posts, is ook een vorm van een automatische doorverwijzing. Voor WordPress zijn handige redirect plug-ins te downloaden die je ook nog naar eigen smaak kunt aanpassen.

De 301-redirect

Doorverwijzingen zijn in te delen in diverse soorten redirects, waarvan de 301 de meest bekende is. De 301 is een permanente redirect die website bezoekers automatisch naar een werkende pagina stuurt indien zij een zogeheten error 404 pagina te zien krijgen.

Het bekende witte scherm met de woorden ´Page not found´ ben je wellicht wel eens tegen gekomen. Deze foutmelding wordt weergeven als je een URL verkeerd intypt of als de webpagina niet meer bestaat of verhuisd is.

Waarom een redirect handig is

In bepaalde situaties is het gebruik van redirects zeker een aanrader. Een doorverwijzing kan voorkomen dat een potentiële klant op een defecte pagina terecht komt en direct jouw website verlaat. De bezoeker vindt niet wat hij of zij zoekt en jij bent een conversie armer. Een doorverwijzing is dan wel zo gebruiksvriendelijk én houdt bezoekers op jouw website.

In het geval van de verkorte URL kun je bijvoorbeeld een link plaatsen op Twitter zonder het maximum aantal tekens te overschrijden met een ellendig lange link. Hecht je waarde aan zoekmachine optimalisatie, dan kunnen redirects ook veel goed doen. Een redirect zorgt er namelijk voor dat de opgebouwde waarde van jouw website of pagina’s blijft behouden.

Online groei

Get in control,versnel de groei van je business

Klaar voor meer bezoekers en conversies? Of wil je een nieuw project lanceren en benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen?