On-page optimalisatie

On-page optimalisatie

Het verbeteren van aspecten op de eigen website om een hogere positie te verwerven in zoekmachines, wordt ook wel on-page optimalisatie genoemd. Indien je jouw pagina’s of de gehele website wilt optimaliseren voor zoekmachines, is het gebruik van keywords het ‘sleutelwoord’.

Dit zijn belangrijke trefwoorden waar je op gevonden wilt worden. Keywords verwerkt in jouw tekst en metatags zorgen ervoor dat jouw website beter vindbaar wordt. On-page optimalisatie heb je volledig zelf in de hand en is daarom een goede eerste stap richting zoekmachine optimalisatie.

Relevante on-page aspecten

Klinkt goed allemaal, maar welke SEO aspecten bevinden zich nog meer on-page? Naast keywords is ook het gebruik van header-tags aan te raden. Deze tags geven de subkoppen en titels in jouw tekst weer.

Zoekmachines hechten hier waarde aan én ze zijn erg gemakkelijk aan jouw tekst toe te voegen. De meta title (pagina titel) en meta description bevinden zich ook on-page en hebben invloed op jouw SEO. Deze onderdelen zijn het eerste wat mensen zien in de zoekresultaten.

Hier extra aandacht aan besteden is dus zeker de moeite waard. Andere on-page aspecten zijn de URL-structuur, interne links, laadsnelheid van jouw pagina en alt-tags in afbeeldingen.

Off-page optimalisatie

Heb je nu de beste positie in de zoekresultaten omdat alles on-page perfect geoptimaliseerd is? Hoogstwaarschijnlijk niet, anders zou het dringen zijn op de eerste pagina van de zoekindex! Naast on-page factoren tellen ook externe aspecten mee in de ranking (pagerank) van pagina’s.

Een belangrijk aspect van off-page optimalisatie is het verkrijgen van backlinks. Heeft jouw pagina veel verwijzende links op andere, waardevolle en gerelateerde websites? Dan zegt dit iets over de relevantie van jouw pagina. Zoekmachines zien jouw pagina dan als waardevolle content die wel een goede plek in de zoekresultaten verdiend. Benieuwd hoe je links binnen haalt? Lees dan meer over linkbuilding.

Schakel een SEO specialist in

Zoek je iemand die jouw SEO activiteiten uit handen neemt en jouw website organisch beter vindbaar maakt in de zoekmachines? Neem dan vrijblijvend contact op! Samen zorgen we voor een perfecte on-page optimalisatie.

Online groei

Get in control,versnel de groei van je business

Klaar voor meer bezoekers en conversies? Of wil je een nieuw project lanceren en benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen?