Nofollow

Nofollow

Door een een link aan te geven met een nofollow, zorg je ervoor dat zoekmachines specifieke links of links op een bepaalde pagina niet volgen. Deze nofollow link is een stukje code (rel=nofollow) die fungeert als aanwijzing voor de crawlers van zoekmachines.

Met een nofollow wordt er geen waarde toegekend aan jouw pagina, wel blijft deze te zien in de zoekindex. Een crawler inspecteert de hyperlinks op jouw webpagina’s om deze te kunnen indexeren en een ranking toe te kennen. Hoe hoger jouw ranking, hoe hoger jouw pagina als zoekresultaat wordt weergegeven.

Wanneer is een nofollow handig?

Interne en externe links naar jouw webpagina’s zijn een onderdeel van linkbuilding. Deze methode wordt gebruikt om een hogere positie in de zoekresultaten te bemachtigen. In de meeste gevallen wil je juist wél dat links gevolgd worden voor een goede ranking. Maar soms kunnen hyperlinks de ranking negatief beïnvloeden of zeer geringe waarde toevoegen. Enkele voorbeelden zijn een inlogpagina, algemene voorwaarden of een commentpagina. In deze gevallen is het toevoegen van een nofollow voor jouw SEO zeker nuttig.

Indexatie voorkomen

Met een nofollow blijft een pagina wel zichtbaar in de zoekindex. Wil je jouw pagina niet laten indexeren om een weergave in de zoekresultaten te voorkomen? Dan kun je de code noindex toepassen. Handig als bijvoorbeeld jouw website nog in de maak is of als pagina’s erg op elkaar lijken en dus duplicate content bevatten.

Online groei

Get in control,versnel de groei van je business

Klaar voor meer bezoekers en conversies? Of wil je een nieuw project lanceren en benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen?