Linkbuilding

Linkbuilding

Je hebt vast wel eens gehoord dat linkbuilding een manier is om beter gevonden te worden in Google. Maar wat is linkbuilding precies? Linkbuilding is het vergaren van links naar jouw pagina’s op externe websites. Oók op social media.

Deze backlinks zijn één van de vele aspecten die de positie van jouw website in de zoekindex bepaalt. Het idee hierachter is dat wanneer veel websites van hoge kwaliteit naar jouw website linken, jij waarschijnlijk erg goede en relevante content hebt. De autoriteit van deze websites wegen hierbij zwaarder dan de kwantiteit.

4 linkbuilding tips

Inkomende links vergaren is dus een goede optie als je beter wilt scoren in zoekmachines. Maar hoe krijg je dit voor elkaar? Hier 4 tips die jou helpen backlinks te verdienen:

  1. Schrijf ijzersterke, waardevolle content (denk aan blogs, artikelen of infographics) die mensen wel móeten delen. Maak hierbij ook gebruik van je connecties en maak de content gemakkelijk deelbaar.
  2. Verwijs ook eens zelf naar andere websites. Zo is de kans groter dat mensen vervolgens naar jou verwijzen of op jouw website terecht komen.
  3. Ga gastbloggen voor andere relevante websites.
  4. Als laatste kun je linkbuilding altijd uitbesteden.

Ongeoorloofde manieren van linkbuilden

Niet alle vormen van linkbuilden worden door zoekmachines gewaardeerd. Backlinks kopen valt onder black hat SEO en is dus een ongeoorloofde methode om inkomende links te vergaren. Ook links op irrelevante websites zullen de ranking van je website niet verbeteren. Al deze trucjes kunnen jou een Google penalty opleveren waardoor jouw positie in de zoekindex juist verslechtert.

Online groei

Get in control,versnel de groei van je business

Klaar voor meer bezoekers en conversies? Of wil je een nieuw project lanceren en benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen?