Linkbait

Linkbait

Een infographic met de laatste trends uit jouw branche of een grappig filmpje die iedereen gezien móet hebben. Deze middelen kunnen onderdeel zijn van jouw content marketingstrategie, maar kunnen ook dienen als linkbait.

Linkbait is een soort lokaas om inkomende links te vergaren. Er voor zorgen dat andere websites naar die van jou linken, wordt ook wel linkbuilding genoemd. Linkbuilding is één van de vele factoren die van invloed is op SEO (zoekmachine optimalisatie).

Het is fijn als blogger Jan met enkele volgers naar jou linkbait verwijst, maar meer impact heeft de externe link van populaire websites met autoriteit. Niet alleen de kwantiteit telt dus, maar ook zeker de kwaliteit van de externe partijen.

Leuk, leuker, leukst

Jouw content is interessant om naar te linken wanneer deze relevant, bruikbaar of heel grappig wordt bevonden. Denk maar eens aan de content die jijzelf onlangs hebt gedeeld via social media. Wellicht voldeed deze aan één van de drie kenmerken.

Handleidingen, infographic´s of instructievideo’s zijn veel gebruikte vormen van linkbait content. Naast het middel en het onderwerp zul je ook moeten nadenken via welke kanalen jij jouw reactie uitlokkende content wilt verspreiden.

Schrijf van te voren een linkbait strategie waarin je al deze aspecten als basis vastlegt.

Van zoekmachine optimalisatie tot meer traffic

De linkbuilding die de linkbait als doel heeft, verbetert de positie van jouw website in zoekmachines. Dit kan zorgen voor een stuk meer relevante clicks die geld op kunnen leveren. Interessante content zorgt daarnaast ook voor direct meer bezoekers naar jouw website.

Als laatste kan linkbait bijdragen aan het opbouwen van een relatie met jouw doelgroep. Een verkoper aan de deur die jou iedere dag iets wil verkopen, zal waarschijnlijk niet jouw beste vriend worden. Het leveren van waardevolle content zonder directe verkoopintentie maakt die kans een stuk groter.

Online groei

Get in control,versnel de groei van je business

Klaar voor meer bezoekers en conversies? Of wil je een nieuw project lanceren en benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen?