Link ruilen

Link ruilen

Wat is link ruilen? Zoekmachines bepalen de positie van jouw website in de zoekresultaten o.a. op basis van het aantal externe links. Staan er veel links naar jouw pagina’s op andere, autoritaire websites? Dan komt dit jouw positie ten goede. Om deze reden wordt er aan link ruilen of link exchange gedaan waarbij een website één of meerdere links ruilt met een andere partij.

Wederzijdse links zijn gemakkelijk te verkrijgen, maar hebben daarom ook weinig waarde. Bij linkruil is het van belang dat beide partijen themagerelateerd zijn aan elkaar. Een link van een opticien naar een scooterbedrijf is niet relevant voor bezoekers en dus ook niet voor zoekmachines.

Wanneer je doet aan linkruil om jouw PageRank of positie in de zoekresultaten te manipuleren, is dit eigenlijk in strijd met de richtlijnen van zoekmachines. Wanneer je één of enkele links ruilt, heeft dit weinig effect op jouw PageRank en zullen zoekmachines dit echter niet bestraffen. Maar linkruil blijft niet in alle situaties onbestraft.

Niet geoorloofde manieren van link ruilen zijn bijvoorbeeld het inwisselen van geld of goederen tegen een link of overmatige linkruil. Een dergelijk linkuitwisselingsprogramma wordt dan afgestraft met een penalty. Dit kan juist een lagere ranking of verwijdering uit de zoekindex tot gevolg hebben.

Eerlijke backlinks vergaren

Wederzijdse linkruil levert weinig waarde op en overmatig link ruilen wordt afgestraft. Wil je op een eerlijke manier hoger in Google komen door middel van linkbuilding? Dan kun je het beste websites vermijden die een gratis backlink plaatsen en zelf een relevant netwerk opbouwen.

Als je dan waardevolle content hebt gemaakt, kun je deze partijen vragen naar jouw pagina te linken. Wellicht plaatsen zij wel uit zichzelf een link! Waardevolle content is een vorm van on-page optimalisatie. Met sterke backlinks zonder link ruilen is de kans groter dat je hoger in Google komt.

Online groei

Get in control,versnel de groei van je business

Klaar voor meer bezoekers en conversies? Of wil je een nieuw project lanceren en benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen?