Link juice

Link juice

Link juice is geen nieuw, gezond drankje maar een term voor de waarde die aan een website wordt doorgegeven via links. Deze links kunnen van externe partijen of de eigen website komen. Hoe wordt link juice overgedragen?

Als een relevante webpagina naar een van jouw pagina’s linkt, geeft deze verwijzende website een beetje van zijn waarde (juice) aan jouw pagina. Deze link is een soort aanbeveling die de positie van jouw pagina in de zoekresultaten kan verbeteren.

Het vergaren van relevante backlinks met veel link juice is daarom een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Bekijk snel hoe je met linkbuilding externe links kunt vergaren.

Er zijn diverse kwaliteitsfactoren die bepalen of een link waarde doorgeeft of niet. Eigenlijk kun je stellen dat wanneer een link gemakkelijk te verkrijgen is, deze weinig link juice oplevert. Een belangrijk punt is de relevantie.

De externe link moet komen van een thema gerelateerde pagina. Een backlink van een restaurant is minder waardevol dan die van een modeblog wanneer je een kledingzaak hebt. De link is namelijk niet relevant voor de bezoeker, dus ook niet voor zoekmachines.

Heeft de verwijzende pagina veel autoriteit op een specifiek gebied en beschikt deze over een hoge PageRank? Dan wordt de backlink als waardevol gezien. Zoekmachines hechten meer waarde aan kwaliteit dan kwantiteit! Benieuwd naar hoeveel externe links jouw website heeft? Met een backlink checker kom je hier snel achter.

Nu je weet in welke situaties een link wel link juice oplevert, wil je natuurlijk weten wanneer een link níet waardevol wordt bevonden. Enkele situaties waarin een externe link geen of weinig link juice geeft:

  1. Verwijzende pagina’s met een nofollow tag
  2. Links van niet thema gerelateerde of irrelevante pagina’s
  3. Een externe link op een link farm (pagina met lijsten vol links)
  4. Backlinks die gekocht zijn hebben ook geen effect

Bekijk onze SEO diensten voor meer hulp bij link juice!

Online groei

Get in control,versnel de groei van je business

Klaar voor meer bezoekers en conversies? Of wil je een nieuw project lanceren en benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen?