Link farm

Link farm

Een link farm bestaat uit een groep websites die in grote aantallen naar elkaar linken. Dit is tegenwoordig niet meer toegestaan in Google en kan een negatieve impact hebben op je zoekposities.

Misschien ben je het zelf wel eens tegengekomen: een ietwat vage website met een waslijst aan links. Een overkoepelend onderwerp was niet te bekennen en je klikte waarschijnlijk snel weg. Een dergelijke webpagina die vol staat met (irrelevante) links wordt een link farm genoemd.

Deze links verwijzen naar andere websites en worden gebruikt om een hogere positie te verwerven in de zoekindex van zoekmachines. Link farms hebben meestal geen duidelijke functie naast het manipuleren van zoekmachines. Ze zijn enkel bedoeld om uitgaande links te vertonen.

Link farms zijn alles behalve gebruiksvriendelijk of relevant voor gebruikers van zoekmachines. Daarom zijn link farms niet toegestaan en valt dit onder black hat seo. Een ongeoorloofd trucje om beter te scoren in zoekmachines.

Wanneer je deze ongepaste linkbuilding methode wél toepast, kan dit nare consequenties hebben die wellicht jouw positie juist verslechteren. Of je nu opsommingen van links op je eigen website hebt of jouw link plaatst op andere link farms.

Hecht je waarde aan duurzame zoekmachine optimalisatie? Dan kun je beter zorgen voor backlinks op relevante websites.

Om te zien of andere websites naar die van jou linken, kun je een backlink checker gebruiken. Er zijn diverse gratis of betaalde tools op internet te vinden. De meesten zijn echter niet in staat al jouw backlinks op te sporen.

Echter geven zij wel voldoende weer of jij onderdeel bent van een link farm en of jouw linkbuilding technieken vruchten hebben afgeworpen.

Online groei

Get in control,versnel de groei van je business

Klaar voor meer bezoekers en conversies? Of wil je een nieuw project lanceren en benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen?