Interne links

Interne links

Wat zijn interne links? Je bent het vast eens tegengekomen op internet: klikbare woorden op een webpagina die jou naar een andere pagina binnen dezelfde website brengen. Dit worden interne links genoemd. Het voordeel voor de lezer is dat zij snel en gemakkelijk kunnen navigeren.

Link je naar relevante of gerelateerde pagina’s, dan kun je bezoekers een stuk langer op jouw website houden. Het tweede voordeel van interne links is de positieve invloed op zoekmachine optimalisatie (SEO). Crawlers krijgen namelijk een helder beeld van jouw websitestructuur. Heb je een erg lange tekst? Dan kun je met zogeheten ankers bezoekers naar plekken sturen binnen dezelfde pagina.

Interne links kunnen weliswaar de vindbaarheid van jouw website vergroten, externe links of backlinks zijn voor zoekmachines een stuk waardevoller. Dit zijn links op andere websites die verwijzen naar een pagina op jouw website.

Hoe populairder de linkende website is, hoe beter dit is voor jouw ranking. Er wordt als het ware meer waarde (link juice) doorgegeven aan jouw webpagina. Uiteraard kan je niet overal klakkeloos links plaatsten, zo moet je bijvoorbeeld een link farm ten alle tijden vermijden.

Benieuwd naar hoe je externe links kunt verkrijgen? Lees dan snel de do´s en dont´s van linkbuilding.

Word een succesvolle interne linkbuilder

Het toepassen van interne links lijkt een simpel klusje. Maar wist je dat het woord met de verwerkte link een verschil kan maken? Het linkende woord moet zoveel mogelijk overeenkomen met de pagina waar je naartoe linkt. Het toevoegen van interne links is onderdeel van on-page optimalisatie.

Vaak zie je ergens ‘klik hier’ binnen een tekst. Voor de lezer maakt dit het niet complexer, maar zoekmachines moeten hierdoor twee keer nadenken omdat het woord ‘hier’ niets zegt over de content van de pagina. Gebruik links ook niet te enthousiast.

De tekst kan hierdoor erg druk over komen. Met diverse tools op internet kun je jouw interne links checken. Handig om te zien of je niet per ongeluk defecte links hebt.

Online groei

Get in control,versnel de groei van je business

Klaar voor meer bezoekers en conversies? Of wil je een nieuw project lanceren en benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen?