Header tag

Header tag

Zowel in gedrukte media als op internet zijn koppen belangrijk om de leesbaarheid van een tekst te vergroten. Door titels en kopjes kun je namelijk snel zien waar een tekst over gaat. De zogeheten header tags zijn HTML headers die de koppen en tussenkopjes van een website tekst aangeven.

De titel krijgt een H1 tag mee en subkopjes h2 t/m h6. In WordPress staan deze aangegeven met kopregel 1 t/m 6. Deze tags zijn niet zichtbaar voor de lezer, maar wel voor zoekmachines. Door de header tag kunnen ook zij een tekst gemakkelijk scannen om vervolgens de pagina te indexeren.

Maak je koppen catchy en SEO-proof

De titels en tussenkopjes moeten dus aantrekkelijk zijn voor de lezer én zoekmachines. Als onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO) is het verstandig om belangrijke zoekwoorden in de header tags op te nemen.

Dit vergroot de vindbaarheid van jouw website. Zet het hoofdonderwerp in de titel (H1) zoals wij ook in deze tekst hebben gedaan. Hoe verder vooraan, hoe beter. Minder belangrijke keywords kun je vervolgens in de subkopjes verwerken.

Let er op dat jouw teksten vooral geschreven zijn voor de lezer. Hier en daar een catchy tussenkop die triggert om door te lezen is dan ook zeker aan te raden!

Metatags

Met de header tag help je zoekmachines een handje op weg. Naast deze tag zijn er nog veel meer tags die hetzelfde doel hebben. Dit worden ook wel metatags genoemd. De ene meta tag heeft meer effect dan de andere.

Sommigen hebben helemaal geen waarde voor zoekmachines. Enkele voorbeelden van relevante metatags zijn de meta description en de meta title. Dit zijn de stukjes tekst die je ziet in de zoekresultaten.

Online groei

Get in control,versnel de groei van je business

Klaar voor meer bezoekers en conversies? Of wil je een nieuw project lanceren en benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen?