H1 tag

H1 tag

De H1 tag (header tag) is een HTML code voor de titel van een tekst. In WordPress wordt de H1 tag aangegeven met ‘kopregel 1’. Het maakt de crawler van zoekmachines snel duidelijk waar de tekst over gaat en vooral welke termen belangrijk zijn.

Dit kan jouw positie in de zoekresultaten ten goede komen. Een goede titel is uniek, dekt de lading van de tekst en bevat het belangrijkste zoekwoord. Het meest ideale is om dit keyword aan het begin van de titel te zetten. Geen nood als dit niet lukt, de leesbaarheid heeft de hoogste prioriteit.

Tussenkoppen

Naast een titel heeft jouw websitetekst waarschijnlijk ook tussenkopjes. Net als in een tijdschrift maken tussenkoppen de tekst scanbaar om snel te beslissen of de tekst relevant is of niet. Tussenkopjes krijgen niet een H1, maar de header tag H2, H3 etc. toegeschreven.

De kop van deze alinea zou dus de H2 tag krijgen. Hoe hoger het getal, hoe minder groot het belang van de tekst is. De H1 tag kun je slechts één keer toepassen omdat de zoekmachine moet bepalen wat het hoofdonderwerp van jouw tekst is. De tags H2 t/m H6 zijn wel meerdere keren te gebruiken.

De H1 tag: slechts één onderdeel van SEO

Het toepassen van header tags zijn slechts één van de vele manieren om de vindbaarheid van jouw website te vergroten. Naast deze vorm van on-page optimalisatie kun je ook metatags toevoegen en relevante zoekwoorden in jouw teksten verwerken. Is er op jouw pagina niets meer SEO-proof te maken? Dan kun je aan de slag met off-page optimalisatie zoals linkbuilding.

Online groei

Get in control,versnel de groei van je business

Klaar voor meer bezoekers en conversies? Of wil je een nieuw project lanceren en benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen?