Google Penguin

Google Penguin

Op dit moment is Google de grootste zoekmachine ter wereld, dit is niet zonder reden. Een goede zoekmachine is eenvoudig in gebruik en laat steeds de meest relevante zoekresultaten zien.

Trucjes die door SEO’ers en website eigenaren worden toegepast om beter in de zoekresultaten te scoren, zitten deze succesfactoren in de weg. Google doet er daarom van alles aan om haar algoritme te verbeteren en het kaf van het koren te scheiden.

De bekendste maatregelen zijn de Google Penguin update en de Panda update. De schattige diertjes hebben echter weinig te maken met de aanvallende wijze waarop oneerlijke SEO trucjes worden bestreden.

Nieuwe algoritmes en updates van Google

De Penguin update werd in 2012 geïntroduceerd en bestrijdt ongeoorloofde linkbuilding technieken zoals linkjes-ruil en spam. Nog steeds worden er nieuwe Penguin updates gelanceerd. Zo is dit jaar Google Penguin update 4.0 bevestigd.

Een geheel nieuw algoritme is Google Hummingbird. Bij Hummingbird wordt er goed naar de context en de betekenis van de zoekopdracht gekeken om relevante resultaten te kunnen weergeven. Al met al zit Google niet stil om de toppositie van hun zoekmachine te behouden.

Valsspelen met black hat SEO

Het spammen van linkjes en linkjes-ruil zijn slechts enkele voorbeelden van black hat SEO-technieken; ongeoorloofde trucjes die tijdelijk zorgen voor een hogere pagerank.

Ook teksten volstoppen met zoekwoorden zorgt niet voor een gebruiksvriendelijke website en wordt gezien als een onethische methode. Eenmaal in de kraag gevat door Google kun je dit een lagere positie of zelfs een ban opleveren.

Online groei

Get in control,versnel de groei van je business

Klaar voor meer bezoekers en conversies? Of wil je een nieuw project lanceren en benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen?