Google penalty

Google penalty

Bij voetbal mag de tegenpartij een penalty nemen bij een overtreding. Niet alleen scheidsrechters delen penalty’s uit, ook de grootste zoekmachine ter wereld trekt weleens aan de bel. Een Google penalty wordt uitgedeeld wanneer een website oneerlijke SEO-technieken toepast om hoger in de zoekresultaten te komen.

Een Google Penalty kan jouw website / pagina verhinderen om hoger in Google te komen.

Dit wordt ook wel black hat seo genoemd. Een Google penalty zorgt ervoor dat jouw website lager in de zoekresultaten geplaatst wordt of zelfs helemaal niet meer getoond wordt.

Heb ik te maken met een Google penalty?

Gelukkig hoef je niet zelf uit te zoeken of je een penalty hebt ontvangen. Google is de meest betrouwbare penalty checker omdat zij jou een bericht sturen indien dit het geval is. Ook kun je handmatig checken met Google Search Console of – en waarom – er actie tegen jouw website is ondernomen.

Door het probleem direct aan te pakken, zorg je ervoor dat jouw Google ranking zo snel mogelijk weer op peil is. Google zal jouw website opnieuw beoordelen en hierdoor verschilt de tijd die nodig is om de penalty op te heffen.

Voorkomen is beter dan genezen

Welke SEO-trucjes worden nu als ongeoorloofd beschouwd? Als je dit weet, is de kans op een Google penalty een stuk kleiner. Wanneer je de bezoeker centraal houdt in plaats van zoekmachines, is het eigenlijk bijna onmogelijk om een overtreding te maken.

Enkele bekende black hat SEO-technieken zijn cloaking, duplicate content, onnatuurlijke linkbuilding en teksten volproppen met zoekwoorden. Al deze trucjes zorgen ervoor dat de bezoeker de meest relevante zoekresultaten niet altijd te zien krijgen. Met een straf hoopt Google de kwaliteit hoog te houden en de grootste zoekmachine te blijven.

Online groei

Get in control,versnel de groei van je business

Klaar voor meer bezoekers en conversies? Of wil je een nieuw project lanceren en benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen?