Facebook ads

Facebook ads

De like-en winactie op jouw Facebookpagina heeft een heleboel likes opgeleverd. Precies zoals gehoopt, maar een week later zijn veel likes verdwenen. Ook worden er niet méér aankopen gedaan op jouw website dan voor de actie. Wellicht zijn Facebook ads een duurzamere manier om jouw doelen te bereiken.

Wat zijn Facebook ads?

Facebook advertenties zijn een vorm van display adverteren alleen dan op het sociale medium Facebook. De advertentie, bestaande uit tekst en beeld, wordt weergeven in de tijdlijn of aan de zijkant van de pagina. Je kunt bezoekers doorverwijzen naar jouw website of Facebookpagina. Hierdoor is de Facebook ad geschikt om diverse doelen te realiseren: van meer websiteverkeer tot het bereik vergroten van jouw Facebookpagina.

Vissen in de juiste vijver

Facebook is op dit moment het grootste social media platform en biedt vele segmentatie mogelijkheden om zo gericht mogelijk te adverteren. Dit levert relevante clicks op waardoor de kans op conversie hoog is. Door remarketing targeting opties kun je mensen bereiken die al eerder naar een specifiek product of dienst op jouw website hebben gekeken. Dit zal maar nét dat laatste zetje zijn om over te gaan tot actie.

Ook indien je nog weinig weet over jouw doelgroep, is een Facebook ad nuttig. Door de resultaten van de advertentie kun je namelijk zien hoe je doelgroep er precies uitziet. Hierdoor kun je latere marketingactiviteiten weer optimaliseren. In tegenstelling tot traditionele media zoals een krantenadvertentie, is op Facebook wél interactie mogelijk. Dit vergroot de betrokkenheid van jouw doelgroep.

Online groei

Get in control,versnel de groei van je business

Klaar voor meer bezoekers en conversies? Of wil je een nieuw project lanceren en benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen?