Cross links

Cross links

Verbind jij jouw webpagina’s door middel van interne links? Het kruislings plaatsen van links wordt ook wel cross links genoemd. Waarom zijn cross links van belang? Wanneer de linkstructuur op jouw website goed in elkaar zit, helpt dit zoekmachines bij het indexeren van jouw pagina’s.

Zijn al jouw pagina’s met elkaar verbonden door middel van cross links, dan is de kans klein dat webcrawlers een pagina over het hoofd zien. Een juiste indexatie van jouw webpagina’s is essentieel als je waarde hecht aan zoekmachine optimalisatie!

Cross linking kan als onderdeel gezien worden van On-page optimalisatie. Hiermee voeg je zichtbare verbeteringen toe op je webpagina om je organische zoekpositie in Google te versterken.

Wanneer je jouw pagina’s onderling naar elkaar laat linken en een verbinding legt naar de homepage, maak je gebruik van interne cross linking. Zoals eerder aangegeven kan deze structuur bijdragen aan zoekmachine optimalisatie.

Een link naar jouw pagina op een andere website, is echter een stuk waardevoller voor zoekmachines. Deze vorm van externe cross linking, ook wel bekend als linkbuilding, is van invloed op jouw positie in de zoekresultaten.

Een aanbeveling (de link) is namelijk een stuk geloofwaardiger en waardevoller indien deze van een externe partij komt. Verwijzen veel autoritaire en gerelateerde websites naar die van jou? Dan kan dit jouw PageRank en ook jouw positie verhogen.

Aandacht voor de anchor text

Plaats je een interne link in een tekst op jouw website? Dan is een juiste anchor text van belang. De ankertekst is het stukje aanklikbare tekst met de hyperlink die bezoekers naar een andere pagina leidt.

Vaak zie je ‘klik hier’ als anchor text, maar dit is eigenlijk niet zoekmachinevriendelijk. Het woord ‘hier’ heeft namelijk geen betrekking op het onderwerp van de pagina. Specifieke termen zijn dus een stuk meer SEO-proof én origineler.

Heb je hulp nodig met de linkstructuur op jouw website? Neem dan even contact op, wij zorgen dat jouw cross links in orde zijn.

Online groei

Get in control,versnel de groei van je business

Klaar voor meer bezoekers en conversies? Of wil je een nieuw project lanceren en benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen?