Cloaking

Cloaking

Er is sprake van cloaking wanneer zoekmachines een andere versie van een webpagina te zien krijgen dan bezoekers. Cloaking heeft als doel om op slinkse wijze een hogere positie in de zoekresultaten te bemachtigen. Vaak krijgt de bezoeker een gebruiksonvriendelijke website te zien of komt de content helemaal niet overeen met de verwachting. Om deze reden is cloaking een vorm van black hat seo.

Waarom is een hoge positie in zoekmachines van belang?

Een website moet gezien worden, het liefst door jouw doelgroep. Wanneer mensen op zoek zijn naar een bepaald product of een dienst, is een zoekmachine vaak het eerste wat gebruikt wordt. Jouw website zal alleen tevoorschijn komen indien deze relevant is voor de zoekopdracht. Door de hoge relevantie en de aanwezigheid van interesse kan een goede zichtbaarheid van jouw website in de zoekresultaten conversie opleveren.

Op de vingers getikt worden door Google

Google, de grootste zoekmachine op dit moment, laat cloaking trucjes niet ongestraft. Wanneer een crawler of spider cloaking detecteert, krijgt jouw website een penalty. Hierdoor kan jouw Google ranking dalen of levert het je in extreme gevallen zelfs een ban op. Geoorloofde SEO-technieken zijn daarentegen een stuk gebruiksvriendelijker en duurzamer. Lees meer over white hat seo en pak je zoekmachine optimalisatie op de juiste manier aan.

Online groei

Get in control,versnel de groei van je business

Klaar voor meer bezoekers en conversies? Of wil je een nieuw project lanceren en benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen?