Case Nat. Comité 4 en 5 mei

Nat. Comité 4 en 5 mei

Nieuw online platform voor Bevrijdingsfestival.nl

Nationaal Comité 4 & 5 mei

De situatie

Bevrijdingsfestivals.nl is het overkoepelende platform voor alle 14 officiële Bevrijdingsfestivals in Nederland. De website was verouderd dus mochten we aan de slag met het ontwerpen en bouwen van een compleet nieuw platform.

Er waren 2 uitdagingen:

  1. Een platform neerzetten met een soepele mobiele ervaring met een heldere flow voor de gebruiker. Aanvullend een online festivalbeleving toevoegen voor de gebruiker tijdens Covid.
  2. Het neerzetten van een helder overzicht van alle artiesten op alle festivals én de mogelijkheid om die te bewaren in een persoonlijke wishlist.
Bekijk de website
BF home

Werkwijze

De nieuwe website bevat een programma module waarin alle artiesten van alle festivals te vinden zijn. Dankzij de handige dynamische filters kunnen gebruikers eenvoudig zoeken op naam, filteren op provincie, genre of alfabet. Bezoekers van de website kunnen een interactieve wishlist samenstellen op basis van de door de bezoeker als ‘favoriet’ gemarkeerde artiesten.

BF mobile
BF documentaires
BF mobile programma

Resultaten

Dankzij het nieuwe platform waarbij de online experience de afgelopen editie een belangrijke pijler was, weet Bevrijdingsfestival.nl de gebruikers online vast te houden.

+1.633%

Gebruikers

120.000

Keer gebruik van timetable

72.000

Online festivalbezoekers

+3.898%

Toegenomen social media engagement

BF tablet
BF programma