Broken links

Broken links

Wat zijn broken links? Je struint wat rond op een website en je klikt op een artikel dat je interessant lijkt. In plaats van het artikel verschijnt een wit scherm met de tekst ´Page not found´, veroorzaakt door een niet werkende link. Grote kans dat je de website snel verlaat en verder surft.

Deze broken links of dead links zijn meer dan een storende factor voor de gebruiker. Door een niet werkende link kan namelijk het aantal conversies flink teruglopen. Het opsporen van broken links op jouw website kan dit voorkomen.

Het verhelpen van broken links is onderdeel van on-page optimalisatie. Hoe minder ”issues” er op jouw pagina te vinden zijn, hoe hoger de kans is dat jouw pagina in de zoekresultaten in Google verschijnt.

Defecte links opsporen en de bezoeker vasthouden

Een broken link tool of 404 checker maakt het gemakkelijk om niet werkende, verhuisde of niet bestaande links op te sporen. In de tool hoef je enkel de URL van jouw website in te voeren die dead links direct opspoort.

Handmatig alles doorzoeken kan natuurlijk ook, maar dit kan een tijdrovend klusje zijn. Het foutje kan namelijk zitten in interne én externe links. Ook als je geen broken links meer hebt, is een foutmelding niet te voorkomen.

Deze standaard error 404 pagina kun je wel zo instellen dat bezoekers automatisch worden doorgeleid naar een werkende pagina. Laat een foutmelding bezoekers niet wegjagen!

Broken links funest voor een goede SEO

Linkjes die niet werken zijn vervelend en dragen niet echt bij aan een gebruiksvriendelijke website ervaring. Voor zoekmachines zijn broken links daarom een reden om jouw SEO ranking te verlagen. Het wegwerken van broken links heeft dus ook nog een positief effect op jouw zoekmachine optimalisatie.

Online groei

Get in control,versnel de groei van je business

Klaar voor meer bezoekers en conversies? Of wil je een nieuw project lanceren en benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen?