Black hat SEO

Black hat SEO

Wat is black hat SEO? Black hat SEO is een ongeoorloofde manier om hoger te ranken in Google. Hier komt Google vroeg of laat waarschijnlijk achter, wat kan leiden tot een Google Penalty.

Je wilt online jouw concurrenten nét een beetje slimmer af zijn. Een goede positie in zoekmachines kan hier zeker bij helpen. Dit implementeren kan echter op een tijdrovende óf snelle manier. De tijdrovende maar duurzame én veilige manier wordt ook wel white hat SEO genoemd.

De technieken om beter te scoren in zoekmachines zijn ethisch, in tegenstelling tot bij black hat SEO. Ongeoorloofde methoden worden hard afgestraft, maar het kan natuurlijk zijn dat je onbewust één van deze trucjes gebruikt.

Black hat SEO technieken

Om onverwachte consequenties te vermijden zoals een lagere ranking of de site opnieuw indexeren is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de meest voorkomende black hat SEO technieken. De voorbeelden dienen dus zeker niet ter inspiratie!

Bij cloaking wordt aan de zoekmachine crawler een zeer SEO-vriendelijke pagina getoond, terwijl de gebruiker iets anders ziet. Een onleesbare tekst vol zoekwoorden die een hoge positie in zoekmachines moeten genereren, wordt ook niet gewaardeerd. Soms zijn deze teksten onzichtbaar, bijvoorbeeld als de tekst en de achtergrond dezelfde kleur hebben.

Verder zijn er ook bedrijven die aan link farming doen, een manier om veel backlinks binnen te krijgen. Ook dit wordt steeds makkelijker herkend door Google, wat kan leiden tot lagere rankings of zelfs een complete uitsluiting in de zoekmachine.

Google als strenge scheidsrechter

Valsspelen met zoekmachine optimalisatie mag dus niet, maar waarom hecht bijvoorbeeld Google hier zoveel waarde aan? De misleidende trucjes zorgen ervoor dat gebruikers niet altijd de meest relevante en gebruiksvriendelijke websites te zien krijgen.

Het ongemak en de irrelevantie kunnen gebruikers wegjagen waardoor Google advertentie-inkomsten misloopt. De kwaliteit van de zoekresultaten hoog houden, is om deze reden voor Google van groot belang.

Genoeg redenen dus om te kiezen voor white hat SEO en weg te blijven van black hat SEO!

Online groei

Get in control,versnel de groei van je business

Klaar voor meer bezoekers en conversies? Of wil je een nieuw project lanceren en benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen?