Black hat SEO

Je wilt online jouw concurrenten nét een beetje slimmer af zijn. Een goede positie in zoekmachines kan hier zeker bij helpen. Dit implementeren kan echter op een tijdrovende óf snelle manier. De tijdrovende maar duurzame én veilige manier wordt ook wel white hat SEO genoemd. De technieken om beter te scoren in zoekmachines zijn ethisch, in tegenstelling tot bij black hat SEO. Ongeoorloofde methoden worden hard afgestraft, maar het kan natuurlijk zijn dat je onbewust één van deze trucjes gebruikt.

Black hat SEO technieken

Om onverwachte consequenties te vermijden zoals een lagere ranking of de site opnieuw indexeren is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de meest voorkomende black hat SEO technieken. De voorbeelden dienen dus zeker niet ter inspiratie! Bij cloaking wordt aan de zoekmachine crawler een zeer SEO-vriendelijke pagina getoond, terwijl de gebruiker iets anders ziet. Een onleesbare tekst vol zoekwoorden die een hoge positie in zoekmachines moeten genereren, wordt ook niet gewaardeerd. Soms zijn deze teksten onzichtbaar, bijvoorbeeld als de tekst en de achtergrond dezelfde kleur hebben.

Google als strenge scheidsrechter

Valsspelen met zoekmachine optimalisatie mag dus niet, maar waarom hecht bijvoorbeeld Google hier zoveel waarde aan? De misleidende trucjes zorgen ervoor dat gebruikers niet altijd de meest relevante en gebruiksvriendelijke websites te zien krijgen. Het ongemak en de irrelevantie kunnen gebruikers wegjagen waardoor Google advertentie-inkomsten misloopt. De kwaliteit van de zoekresultaten hoog houden, is om deze reden voor Google van groot belang.