Anchor text

Anchor text

Teksten op websites bevatten vaak klikbare woorden die linken naar een andere pagina. Dit kunnen pagina’s op de eigen website zijn, maar ook andere websites. Een dergelijke anchor text (ankertekst) is vaak blauw en soms onderstreept. Ook op deze pagina zijn ankerteksten te vinden die je leiden naar gerelateerde pagina’s. Een anker link is erg handig voor de lezer. Interessante en relevante begrippen hoeven niet met veel muisklikken opgezocht te worden, maar kunnen gewoon in de tekst worden aangeklikt. Ook is de kans groter dat bezoekers langer op jouw website spenderen. Soms blijf je doorklikken en ben je vele minuten én pagina’s verder.

Handig én SEO-proof!

Ook zoekmachines hechten waarde aan een anchor text. Interne links helpen zoekmachines de websitestructuur beter in kaart te brengen. Daarnaast maken anchor links duidelijk welke content écht relevant is voor bepaalde zoekopdrachten. Wanneer je linkt naar een pagina binnen jouw eigen website, is dit een vorm van linkbuilding. Linkbuilding helpt om de ranking van jouw pagina’s te verhogen. Het plaatsen van een achor text heeft dus een positieve invloed op jouw zoekmachine optimalisatie.

Tips voor een goede anchor text

Zoekmachines als Google vinden een anchor text die gerelateerd is aan de linkende pagina een stuk waardevoller dan het nietszeggende ´klik hier´. Aan het woordje ´hier´ kunnen zoekmachines niet direct zien waar de pagina betrekking op heeft. Ook wordt de tekst niet prettig leesbaar wanneer je dit op veel plekken neerzet. Indien je wilt verwijzen naar sportieve wandelschoenen, kun je het beste deze gehele term laten fungeren als ankertekst. De bezoeker weet precies wat voor pagina hij of zij kan verwachten én zoekmachines snappen waar je naartoe linkt. Houd in gedachten dat het gebruik van te veel ankerteksten erg druk kan overkomen. Eén tot vijf anchor links is voldoende.

Online groei

Get in control,versnel de groei van je business

Klaar voor meer bezoekers en conversies? Of wil je een nieuw project lanceren en benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen?